Dessertwijnen

WILLIAMS & HUMBERT, TENIDO | PEDRO XIMINEZ
Jerez, Spanje

De rijpgeoogste Pedro Ximenez druiven worden minimaal twee weken zongedroogd. Donker mahonie van kleur. Tonen van noten, rozijnen, vijgen, dadels en chocola. Intens zoet en prachtig complex in de geur. De smaak is heel zacht en fluwelig met aroma's van pruimen en een lange afdronk.

suggestie: karamel | dadels | noten | nougat | gedroogde vijgen | geconfijt fruit | blauwe kazen




Per glas €5,00
GRAND-JAUGA SAUTERNES | SÉMILLON, SAUVIGNON BLANC
Bordeaux, Frankrijk

Goudgeel, zoet, velourszacht en boordevol aroma's die variëren van gebrande hazelnoot tot amandelspijs, van gedroogde abrikoos tot mandarijn, van honing tot gouden stroop, van fruitigheid tot kruidigheid. Het zoet, de aangename bitters en de onmisbare zuren wisselen elkaar voortdurend af in deze edel gerotte, 'botrytis', wijn van de aandronk tot aan de opwekkende finale van de lange afdronk.

suggestie: paté | ganzenlever | blauwe kaas | vruchtentaart | gember | bavarois | diverse soorten ijs
Per glas €5,50