Rode wijnen
Chiloé, Merlot Loncomilla Valley, Chili Chiloé wijnen zijn door de familie Pedregal ontwikkeld als een eerbetoon aan de onontdekte prachten van het gelijknamige eiland Chiloé in Chili. Gefascineerd door het prachtige uitzicht en de warmte van het terroir, plantte Carlos Adolfo hier zijn eerste wijngaard in 1825. Met het assortiment Chiloé, Winemaker's Selection, en Chilóe Reserva brengen zij een ode aan het magische Chileense eiland Chiloé en nemen zij u mee op ontdekkingsreis naar het beste wat Chili te bieden heeft in haar rijke aanbod aan kwaliteitswijnen. Robijnrood met paarse reflexen. Een levendig bouquet van rood fruit als kersen, frambozen en aardbeien dat verweven is met een zachte toets van karamel en vanille. In de mond een waaier van smaken van gekonfijte vruchten, toffee en vanille gevat in ronde tannines die zorgen voor een fluweelzachte finale. suggestie: pasta | gegrilde vleesgerechten | Per glas €4,25 Per fles €22,00 |
ARTIMONE | NEGROAMARO Puglia, Italië Diep rood, met paars aan de randen. Een intens bouquet van zoethout en rode bessen dat zich voortzet in de soepele smaak die wordt aangevuld met kruidige impressies. De negroamaro voelt zich in Puglia of Apulië uitstekend thuis en anders dan de vertaling 'zwart bitter' doet vermoeden presenteert de druif zich als een vriendenmaker van de eerste orde. Uitstekend geschikt om jong te worden gedronken maar als de wijn nog wat flesrijping gegund wordt is een fluweelzacht randje een welkome bonus. suggestie: rode pasta | geroosterd vlees | gedroogde worst | rijpe kazen | Per glas €4,75 Per fles €24,00 |
PASSIMENTO ROSSO, ROMEO & JULIET | CORVINA, CROATINA, MERLOT Valpantena, Italië De Passimento van de familie Pasqua is afkomstig uit de heuvels van Valpantena in het Valpolicella gebied. De naam Passimento refereert aan de traditionele methode om Amarone te maken: gebruikmakend van ingedroogde druiven. Na de oogst vindt gedurende 1 maand de indroging van de druiven plaats in houten kratjes. Het resultaat is een toename aan concentraat. Na de vinificatie volgt 3 maanden rijping op hout. In de geur kenmerken zich aroma's van intens rood fruit met kruidige tonen. De smaak is rond met zachte tannines en een soepele afdronk. suggestie: rood vlees | wilde & rijpe, harde kazen | Per glas €6,00 Per fles €32,00 |
COTO MAYOR, RIOJA CRIANZA | TEMPRANILLO Rioja, Spanje Kersenrode Rioja Crianza met de geurige aroma's van bes en kers. Het rode fuit wordt op subtiele wijze aangevuld met houttonen. De crianza heeft een jaar op barriques van Amerikaans eikenhout gerijpt. Die houtlagering geeft de wijn body en een ronde, zachte afdronk. Een middelzware, soepele, opwekkende, mooi gemaakte, moderne Rioja die tot zijn recht komt. suggestie: gevogelte | pasta | wit vlees | licht rood vlees | Per fles €33,00 |
BALTHAZAR FRY | PINOT NOIR Elzas, Frankrijk Een bouquet van zacht rood fruit zoals kersen, frambozen en aalbessen dat in de lichtvoetige smaak beschaafd omkaderd wordt door zachte tannines. Licht gekoeld serveren. In Bergheim vestigde zich in 1748, als eersten, de wijnbouw familie Balthazar Fry. Inmiddels houdt de zevende generatie de tradities levend gecombineerd met eenhedendaagse filosofie en aanpak. Gestreefd wordt steeds naar de balans tussen zuurgraad, zoetheid en alcohol waarbij de nadruk ligt op elegantie. suggestie: kazen | rood vlees | wit vlees | Per fles €34,00 |
DOWIE DOOLE, ESTATE | CABERNET SAUVIGNON McLaren Vale, Australië Rood met paarse reflexen, karakteristieke cabernet-neus van blauw en zwart fruit, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel die in de smaak wordt aangevuld met een vleugje chocolade. Elegante tannines zorgen voor het rijpingspotentieel. Twee verschillende wijngaarden, elk met een unieke terroir, leverden de druiven waarbij de koelere hellingen van de Tintookie wijngaard zorgen voor elegantie en een fijne structuur in de wijn. suggestie: kazen | rood vlees | wild | Per fles €45,00 |
PIEDRA NEGRA, ALTA COLECCION | MALBEC Uco Valley, Argentinië In de neus aroma's van zomers rood fruit met een touch van zwarte peper. Het fruit en de zachte tannines zorgen voor volume, een harmonieuze structuur en een lange afdronk die omlijst wordt door tonen van koffie. Tijdens de vinificatie, waarbij de most fermenteert onder inheemse gisten, krijgt frisheid en levendig fruit voorrang boven concentratie. Een deel van de jonge wijn rijpt op Frans eiken die bij twee eerdere oogsten zijn gebruikt. suggestie: carpaccio | iberico ham | paella | vleesgerechten | Per fles €46,00 |