Witte wijnen

Chiloé, Sauvignon Blanc
Land: Chili
Streek: Loncomilla Valley
Druivenras: sauvignon blanc

Een op en top Chileense Sauvignon Blanc die charmeert met een bouquet van tropisch fruit, citrus en grapefruit en met z'n frisse zuren de smaak heerlijk in balans houdt. Vertoont zich graag in gezelschap van salades, kip- en visgerechten.
Per glas €3,95 Per fles €18,50
Cordier, Chardonnay-Viognier
Land: Frankrijk
Streek: Rhonevallei
Druivenras: chardonnay, viognier

Drijf weg op een wolk van vanille en fruit met een chardonnay zo schoon en fris als lucht, gecombineerd met een zijdezachte viognier die je naar de zevende hemel voert. Gewild aperitief en een geschikte tafeldame voor visgerechten en wit vlees.
Per glas €3,95 Per fles €18,50
Pasqua, Colori di Italia, Pinot Grigio
Land: Italië
Streek: Veneto
Druivenras: pinot grigio

De pinot grigio groeit op wijngaarden in het noordelijke gedeelte van de Veneto streek. Deze bleekgele Pinot Grigio is fruitig, levendig en toegankelijk. Hij is geschikt voor vele momenten en bij bijvoorbeeld antipasti, tapas en pasta met garnalen.
Per glas €4,25 Per fles €20,00
Vincente Gandia, Nebla, Verdejo
Land: Spanje
Streek: Rioja
Druivenras: verdejo

De druiven voor deze wijn worden 's nachts geplukt. De naam Nebla refereert aan de vroege ochtendnevel in de wijngaarden als de frisse nachtlucht door de nevel plaatsmaakt voor de ochtendzon. Aroma’s en smaken van venkel, vers gemaaid gras, maar met volop tropisch fruit. De afdronk is vol, rond en fruitig met kenmerkende frisse zuren.
Per fles €21,00
Luigi Bosca, La Linda, Viognier
Land: Argentinië
Streek: Mendoza
Druivenras: viognier

De druiven voor de La Linda Viognier staan in de El Paraiso wijngaard op een hoogte van 800 meter. De koele nachten zijn gunstig voor de ontwikkeling van de druif. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 30 jaar. Tijdens de oogst wordt de selectie van de trossen gedaan. Na binnenkomst worden de druiven ontsteelt en volgt voor 24 tot 48 uur inweking. Hierna is de vinificatie in RVS bij een temperatuur 15 graden. De wijn is lichtgeel met florale tonen en perzik in de geur. De smaak is iets vettig, full-bodied en heeft een droge afdronk. Heerlijk bij kruidige visgerechten en de Aziatische keuken.
Per fles €23,50
Domaine d’Henri, Chablis, Les Allées du Vignoble
Land: Frankrijk
Streek: Bourgogne
Druivenras: chardonnay

Le Domaine d'Henri is een familiebedrijf (sinds 1695) en opgericht door Louis Laroche. Eind jaren ‘60 geeft Henri Laroche de 6 hectare wijngaarden over aan Michel Laroche, die deze tot op heden nog in zijn bezit heeft. Samen met zijn gezin beheren zij vandaag de dag in de Chablis 23 hectare. Deze minerale wijn is bleekgeel in kleur met florale aroma's met citroenrasp en limoen. Medium plus zuurtegraad en een heldere mineraliteit. Naast mineralen ook tonen van Granny Smith-appel en citrus. Een lange afdronk met tropisch fruit, kruidigheid en appels. Een onderscheidende Chablis.
Per fles €29,50
Pascal Jolivet, Sancerre
Land: Frankrijk
Streek: Loire
Druivenras: sauvignon blanc

Het huis Pascal Jolivet is een van de jongste in de Loire, maar ook een van de meest dynamische. Jolivet ziet het als zijn uitdaging om van Sauvignon Blanc uitmuntende wijnen te maken die hun specifieke terroir weerspiegelen. Deze wijn wordt enkele maanden op hout gelagerd en heeft frisse citrus tonen, elegantie, mineraliteit en een fijne afdronk. Heerlijk als luxe aperitief, bij oesters en schaal- en schelpdieren.
Per fles €32,50